Websoft
Websoft
Sajtove Mobilne aplikacije Softvere Grafičke dizajn Zaštitu
Websoft

Blog

Koliko košta izrada sajta ili aplikacije?

Koliko košta izrada sajta ili aplikacije?

Na ovo pitanje nemoguće je dati precizan odgovor. Predlažemo vam da pročitate kompletan blog kako bi ste na što bolji način shvatili cenu usluga.

Naime svaka web stranica, aplikacija ili sofver je priča za sebe, cenu određuje kompleksnost, funkcije kao i kvalitet izrade. Okvirno cene web stranice se kreću od 300EUR pa sve do 5000EUR +

Dok mobilne aplikacije kreću od 1000EUR pa nadalje.... Izrada sofvera je tek posebna priča i ukoliko želite svoj lični sofver moraćete izdvojiti pozamašnu količinu novca.... No ipak ne treba se zaletati jer za sofverska rešenje u većini slučajeva postoji (third party software rešenje) .

Tu sada dolazi čuvena priča koja se ponovo i ponovo vrti u krug "Moj komšija, poznanik, oglas kreira kompletan sajt za samo 200EURa" Ovu grešku napravi 70% ljudi. Naime gotovo svaki oglas ili ponuda gde za malo novca dobijate kompletno rešenje je u većini slučajeva loš izbor. Razlog tome jeste što vaš sajt tada ne kreira programer niti stručna osoba već je verovatno u pitanju besplatan template u većini slučajeva Wordpress platforma, ili HTML forma preuzeta sa interneta. Tu dolazimo do problema pored toga što ne postoji nikakva unikatnost u 90% slučajeva nećete dobiti ono što ste očekivali.... Kvalitet izrade će biti očajan, funkcije gotovo neće ni postojati, na svaki vaš zahtev dobićete odgovor da to "ne može da funkcioniše kako ste vi zamislili" posle kraćeg vremena počeće se stvarati problemi koje osoba neće moći da ispravi..... Tu dolazite opet na početak shvativši da ste napravili loš izbor, nakon toga većina ljudi se obraća freelancerima ili kompanijama koje nude garanciju. Da sumiramo - izgubili ste vreme, novac, volju. Nažalost najveći je broj ovakvih klijenata koji nam se posle javljaju očajni te traže od nas rešenje.

Zato kada je u pitanju izrada bilo kog tipa da li to bila Web stranica, aplikacija, e-prodavnica ili softver, morate detaljno proučiti i analizirati kome ćete prepustiti da vašu ideju pretvori u delo. Isto tako budite spremni da platite uslugu onoliko koliko ona vredi na taj način osiguraćete sebi dugoročan kvalitet. Shvatite to ovako... Web stranicu ne pravite svake godine već je pravite jednom i samo je dorađujete po potrebi. Ona treba da bude dugoročna, kvalitetna i da zadovoljava sve bezbednosne i funkcionalne kriterije.

Add Comment